• Niveau: verbredend

Omschrijving en leerdoel(en)

Na het afronden van deze training ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen rondom de diagnostiek en behandeling van rekenproblemen en dyscalculie. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan onderzoek naar rekenvaardigheden bij het individuele kind én een goede signalering en gerichte ondersteuning binnen het onderwijs.

Kennisniveau na afronding

Na afronding van deze training ben je inhoudelijk op de hoogte van het protocol Ernstige Reken Wiskunde problemen en Dyscalculie (ERWD-protocol) en het Protocol Dyscalculie: Diagnostiek voor gedragsdeskundigen (Protocol DDG) en kan je dit in het diagnostisch handelen vorm geven.

Hiernaast ben je in staat een diagnostisch rekengesprek te voeren met een kind met rekenproblemen, om zo de onderwijsbehoeften van het kind te achterhalen.

Ook ben je na afloop in staat om rekenonderzoek en dyscalculie-onderzoek uit te voeren en bij de meest voorkomende problemen een adequaat advies te geven wat betreft de benodigde begeleiding en/of behandeling. Afsluitend ben je op de hoogte van de doelen 1F/1S en kan je een verantwoorde keuze maken in de keuze voor een eigen leerlijn voor het kind.

De eindtoetsing zal plaatsvinden in de vorm van mondelinge of schriftelijke casuïstiek waarbij het geleerde toegepast is in de praktijk.

Toelatingseisen

  • Orthopedagoog, psycholoog of dyslexieprofessional

Accreditatiepunten

K&J/OG herregistratie 11 punten
K&J/OG opleiding – behandeling 4 punten 
K&J/OG opleiding – diagnostiek 7 punten
K&J/OG opleiding – extra literatuurstudie 11 punten

De accreditatiepunten gelden ook voor het SKJ en NVO.

Data

Locatie: online

Dag 1Woensdag11 januari 202314.00 – 17.00
Dag 2Woensdag18 januari 202314.00 – 17.00
Dag 3Woensdag25 januari 202314.00 – 17.00
Dag 4Woensdag1 februari 202314.00 – 17.00

Deze cursus bestaat uit 4 dagen met 12 lesuren. Let op! Algehele aanwezigheid is verplicht om recht te hebben op het certificaat.

Locatie

De training wordt online verzorgd.

Prijs

€ 475,00

Deelnemers

Maximaal 24 deelnemers.

In-company cursus

Deze cursus kan ook in-company verzorgd worden. Wil je meer weten over deze mogelijkheid? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Wil jij deze training volgen? Klik dan op de knop hieronder.